уторак, 22. фебруар 2011.

Nešto se dogodilo i još je tu!

Poslao: 22 Feb, 2011 05:49 am Naslov: Evo, moj slucaj!________________________________________
Pozdrav svima!
Vec duze vreme posecujem ovaj sajt, kao citalac i posmatrac. Nedavno sam se registrovao, a sada pisem prvi put.
9.2. 2011. sam bio na rekonektivnom lecenju (tretmanu).
Interesanto je da sam pre vise meseci dobio link za video snimke na kojima dr Perl govori o rekonekciji. Ucinilo mi se interesantnim, ali nisam imao informaciju o postojanju prenosilaca rekonektivne energije u Srbiji, niti sam sebe video kao nekoga ko bi se izlozio takvoj energiji.
U noci 8/9.02. sam zapoceo citanje knjige "Rekonekcija". U pauzama sam citao iskustva sa ovog foruma i pronasao adresu dvoje terapeuta. Poslao sam im email-ove s pitanjima...Iste noci sam prosledio te adrese prijateljici koja ima dijagnozu: recidiv karcinoma.
Oko podneva sledeceg dana, prijateljica me pozvala i rekla da je zakazala tretmane za sebe, supruga i mene (ako zelim).
Svega 14 sati nakon odluke i jasne zelje da osetim o cemu se radi, lezao sam na terapeutskom stolu, na ledjima, sklopljenih ociju...Ocekivao sam nevoljno pokretanje ocnih jabucica ispod kapaka. Nije ih bilo. Nije bilo ni nevoljnog pokretanja prstiju. Mogao sam da kontrolisem citavo svoje telo...Nista od svih ocekivanih simptoma (za koje sam znao iz knjige) nije se dogadjalo. Onda se nevoljno podigla moja kicma i jedan od prsljenova koji nisu bili na svom mestu (posle pada pre nekoliko godina) vratio se na svoje mesto. Onda mi je zaskripalo u plucima, na mestu gde sam 26 godina ranije imao upalu pluca! Skripalo je prilikom 2-3 udisaja i prestalo. Pokusao sam da izazovem to ponovo i nije bilo moguce. Osecao sam neko vreme pritisak u predelu solarnog pleksusa, zatim i bol u predelu treceg oka, slican tupom bolu sinusa, ali ipak drugaciji. U dva navrata sam bio na ivici sna...Osecaj o vremenu nije postojao. Bracni par koji me cekao u drugoj prostoriji rekao mi je da je "moj slucaj" trajao oko sat vremena. Sto se tice mog osecaja, da su mi rekli 5 minuta ili 3 sata - poverovao bih im. Ja nisam imao orijentaciju o protoku vremena.
Sta je bilo posle?
Jos uvek analiziram. Uocavam promene u spoljasnjem svetu i promene unutra, u meni.
Izgubila se euforicnost i ushicenje koji su umeli da me obuzimaju. Nestala je zabrinutost i ocaj, nekada bliski depresiji, koji su umeli da se smenjuju sa pomenutim "plus" stanjima.
Kao da se skratila skala na kojoj bih mogao da merim svoje emotivne raspone. Usao sam u stanje bolje uravnotezenosti, mozda bolje "nastelovanosti". Nestao je strah, (a sa njim i sujeverje). Pojacala se okrenutost ka sebi, ka "unutra" u pokusaju da razumem sta se dogodilo. Um je ostajao, i jos uvek je, bespomocan da objasni. Nesto se dogodilo i jos je tu.
Razlikuje se od blagotvornosti koju sam osecao tokom meditacija, izlozenosti alfa i teta talasima i stanjima, razlikuje se od blagodati pricesca i molitve. Razlikuje se od svega s cim sam imao iskustvo da se sretnem. U svim ranijim slucajevima mogao sam sebe uporediti sa sljunkom koji zapljusne talas i privremeno supljine ispuni vodom, a zatim se ta voda povuce. Rekonektivna energija, za sada, jos je tu.
U spoljasnjem svetu, poslovi su krenuli bolje. Telefonski pozivi, susreti, sastanci, raspored poslovnih i privatnih kontakata se rasporedjuju u idealnom trenutku...
Sta se desava? Da li sam potpisao ugovor s... advokatom?
Pitao sam svog pravoslavnog vodica, duhovnika. Posle traganja po internetu, poslao mi je odgovor: "Hm, ne bih da prebrzo donosim sud i bez dovoljno informacija. Zvuci privlacno, ali deluje sarlatanski. Pitanje je koliko oni (dr Perl i rekonektivci) razlikuju duhove i od koga oni proishode."
Nisam dobio odgovor koji je glasio: da ili ne. I, divota, opet ta divna sloboda izbora I dok se um tetura u zbunjenosti i trazi odgovore kroz tekstualne i video sadrzaje, kroz oprecne stavove vas sa foruma, moje Bice se raduje Licnoj rekonekciji, za koju se, ipak, opredelilo. Bez sumnje.

Нема коментара:

Постави коментар