субота, 18. децембар 2010.

Uganuće zgloba



Preksinoc, oko 19h, sam jako pala sa stepenica u školi,članak leve noge mi je otišao u levu stranu,a ja u desnu.Bolelo je nepodnošljivo.Posle nekog vremena sam uspela da se pridignem i lagano gazim,pa sam uspela da obavim ostatak poslova i stignem kući(kolima).Pomislila sam "super,nije strašno,funkcionišem".

Medjutim,juče ujutru je otok bio vrlo vidljiv i jedva sam mogla da stanem na tu nogu,samo u ravnom položaju stopala,....kao robot.Pozvala sam taxi da bih otišla na posao i kako mi je tamo prijalo,samo kad držim nogu podignutu na stolici,zamolila sam dragu mi,prijateljicu Snežanu(našu administratorku i osnivača ove grupe) da me primi i odradi tretman,u nadi da ću biti bolje.Trebalo mi je nekih pola sata do nje,za put koji inače-sa zdravom nogom predjem za 10-ak minuta.

Tu preprekama nije kraj.....stepenice u njenoj kući su vrlo nezgodne i za zdravu nogu,a sad su jos u fazi renoviranja.Krenula sam lagano gore,ali bol,strah i neprijatnost su me sputavali,pa mi je Sneža PRUŽILA RUKU,kako bi mi pomogla da se popnem.....Ja sam "poletela" gore, nakon dodira sa njenom rukom,kao da sam potpuno zdrava i sve je na svom mestu.

Neko ce reći adrenalin je uradio svoje,ali meni je na tim stepenicama, pre nje, pokušala da pomogne još jedna bliska osoba,ali dodir te ruke me nije poneo gore.Da ne dužim.....posle nepunih 10 minuta tretmana ja sam hodala,mogla da pomeram stopalo na sve strane,imala sam mali osećaj neprijatnosti,u i oko zgloba,ali me nije bolelo.
Danas hodam skoro normalno i otok je jedva vidljiv.Niko,ko vidi kako hodam, ne bi ni jednog momenta pomislio, da sam preksinoć imala žestok pad.

Hvala ti! Volim te puno. :) ♥

Tamara Bajšanski Kiš,18.12.2010.

1 коментар:

  1. Bas lepo iskustvo, i bas lepo sto si ga podelila sa drugima. Ja sam pri kraju knjige Eriha Perla i jako mi je zanimljiva teme rekonekcije i lecenja. Nisam imala prilike se sresti sa nekim od praktikanaka tehnike, ali verujem da je moguce izlecenje. Pozdrav iz sneznog Pozarevca.

    ОдговориИзбриши